Locuri de vizitat in campia Turzii

Featured
Articole

1.Palatul Cultural „IONEL FLOASIU”.

Acest palat a fost inaugurat in anul 1945 fiind in prezent cel mai important reper si obiectiv turistic al orasului Campia Turzii. In trecut acesta gazduia mai multe cladiri precum cantina Uzinei Metalurgice, bibleoteca si cinematograful. Odata cu trecerea timpului, in anul 2013 aceasta casa de cultura si-a reluat denumirea de palat, mai bine spus, Palatul Cultural “Ionel Floasiu. Daca doriti sa stati pentru o periada mai indelungta in Campia Turzii va invitam sa accesati acest link pentru cea mai buna cazare campia turzii.

2.CIMITIRUL OSTASILOR ROMANI SI SOVIETICI

Pe teritoriul localitatii Campia Turzii au cazut din armata inamica circa 13 soldati maghiari, 61 de ostasi romani si 225 de ostasi sovietici, in toamna anului 1944, atunci cand aceste lupte au fost purtate. Deoarece in anul 1945 acesti oameni au fost ingropati in curti si gradini, a fost construit unul dintre cele mai frumoase cimitire de eroi.

Odata ajunsi la acest cimitir puteti incerca sa va transpuneti foarte usor printr-un exercitiu de imaginatie in vremurile de demult doar privind doua dintre cele mai importante simboluri ale locului, si anume statuetele vitejilor Avram Iancu si Mihai Viteazul, curajul si vitejia fiind principalele calitati pe care cei 2 conducatori le aveau.

3.Biserica Adormirea Maicii Domnului

La fel ca si aceasta biserica, in Campia Turzii mai puteti gasi numeroase obiective turistice precum Biserica Inviera Domnului, aceasta datand inca din anul 1910, atat din punct de vedere stilistic dar si iconografic pictura acesteia iese in evidenta prin decorul sau mural. Constructia bisericii este executata in plan cruciform, executia picturii fiind in stil neobizantin.

Ridicata in anul 1898 apoi restaurata in anul 1912 si decorata asemena ritualului latin este Biserica ROMANO-CATOLICA pe care chiar nu ar trebui sa o ratati atunci cand vizitati Campia Turzii. Realizat in anul 1930, de asemenea purtand acelasi nume, se afla in interiorul bisericii tabloul original care poate fi admirat.

4.Biserica reformata de RIT CALVIN

Aceasta biserica este considerata un monument istoric, fiind unul dintre cele mai vechi edificii din Campia Turzii, monument ridicat in anii 1679-1680. Biserica este imprejmuita cu un zid de piatra si chiar si in zilele de astazi aceasta si-a pastrat aspectul de constructie fortificata. Odata cu trecerea timpului zidul care imprejmuie biserica si-a pierdut rolul de aparare motiv pentru care acesta a fost micsorat.

Bolta contesei Kendeffi Rakhel a fost una dintre modificarile aduse bisericii, precum si refacerea interiorului, modificari realizate in anul 1786

Puteti de asemena sa degustasti mancarurile locale la cel mai bun restaurant campia turzii vizitand acest link.

Last modified onVineri, 08 Februarie 2019 14:13
(0 votes)
Read 4569 times