De ce este bine sa consumi orez?

Poti incerca si biscuiti din orezOrezul alb poate ajuta la stabilizarea nivelului zaharului din sange.

Ar putea fi ciudat sa auziti ca orezul alb este in mare parte amidon si destul mare pentru indicele glicemic. Indicele glicemic este utilizat in mod obisnuit pentru a clasifica produsele alimentare pe baza modului in care afecteaza zaharul din sange. Alimentele glicemice ridicate, cum ar fi sucuri, sucuri de fructe, cereale, bomboane, paine alba si da, orez alb, pot ridica nivelurile de zahar din sange mai usor decat alte alimente. In timp, hiperglicemia poate duce la cresterea in greutate si diabetul de tip II.

Dar este ceva ce nu va spune nimeni despre indicele glicemic. Este o masura a modului in care un anumit produs alimentar afecteaza zaharul din sange atunci cand mancarea este consumata fara alte alimente . Iata punctul cheie. Nimeni nu se aseaza la o masa unde are doar orez alb si orez. Exista si retete delicioase cu orez brun.

Este intotdeauna insotit de alte produse alimentare - carne, legume, grasimi. Acest lucru va incetini procesul digestiv al organismului, impiedicand astfel boomurile de zahar din sange care provin de la consumarea alimentelor glicemice ridicate pe cont propriu.

Desigur, diabetici de tip II si altii cu probleme metabolice ar putea incerca  orezul brun.

Majoritatea oamenilor nu stiu ca boabele integrale pot fi greu de digerat in organism (inclusiv majoritatea medicilor) daca nu sunt pregatiti corespunzator.  Stratul exterior al tuturor boabelor, inclusiv orezul brun contin ceva numit acid fitic, care este un anti-nutrient si poate provoca stres digestiv daca nu este neutralizat. 

 

Natura face acest lucru atunci cand un bob (care este in esenta o samanta) loveste pamantul si germineaza intr-o noua planta. Umiditatea, caldura si alte conditii ale solului vor elibera in mod natural semintele. In mod traditional, culturile din intreaga lume au invatat sa imite natura prin inmuierea, germinarea si fermentarea boabelor. Aceste preparate adecvate neutralizeaza acidul fitic (precum si alte substante antimaterie din seminte) si fac din cerealele mult mai digerabile.  Daca orezul nu iti place in mancare poti incerca gustari sub forma de rondele din orez.

(0 votes)
Read 8420 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.