Beautiful Romania
Print this page

Utilitatea paletilor si avantajele acestora

Be the first to comment! Casa si gradina

Pentru cele mai bune preturi la brichete de rumegus va recomandam Biolup. Peletii sunt produsi prin comprimarea materialului lemnos care a trecut mai intai printr-o moara cu ciocan, pentru a primi o masa uniforma.  Aceasta masa este alimentata intr-o presa, unde este presata printr-o matrita care are gauri de marimea necesara (in mod normal diametrul de 6 mm, uneori 8 mm sau mai mare). Presiunea ridicata a presei determina o crestere a temperaturii lemnului, iar seva lemnului formeaza un "adeziv" natural care face ca peletii sa isi pastreze forma.

Peletii pot fi facuti din iarba si din alte forme de biomasa non-lemnoasa care nu contin lignina. Beneficiile ierbii ca materie prima includ timpul scurt de crestere (70 de zile) si usurinta cultivarii si prelucrarii. Orice amestec de ierburi poate fi folosit, taiat din mijlocul pana la sfarsitul verii, lasat in camp pentru a se usca, apoi balotat si peletizat. Uscarea fanului nu este necesara pentru granulare, facand costul de prelucrare mai mic decat cu granularea lemnului. O alta solutie este sa utilizati brichete din paie.

Peletii din orez sunt fabricati prin compactarea elementelor obtinute ca produs secundar al orezului in cultivarea de pe camp. De asemenea, are caracteristici similare cu peletii din lemn si mai ecologice, deoarece materia prima este un produs rezidual . Continutul de energie este de aproximativ 4-4,2 kcal / kg, iar continutul de umiditate este de obicei mai mic de 10%. Dimensiunea granulelor este in general mentinuta la aproximativ 6 mm diametru si 25 mm in lungime sub forma de cilindru; desi forme mai mari de cilindru sau brichete nu sunt neobisnuite. In regiunile lumii in care graul este cultura predominanta, cojile de grau pot fi de asemenea compacte pentru a produce peleti energetici cu caracteristici similare cu peletele de orez.

Peletii conformi cu normele utilizate in mod obisnuit in Europa au un continut de apa mai mic de 10%, sunt uniformi in densitate (aproximativ 0,6-0,7 tone pe metru cub), au o rezistenta structurala buna si un continut scazut de praf si cenusa.  Deoarece fibrele lemnoase sunt defalcate de catre moara cu ciocan, nu exista practic nicio diferenta intre peletii finiti din diferite tipuri de lemn. Cu peleti de rumegus aveti garantia ca veti obtine cele mai bune costuri de incalzire.

(0 votes)
Read 2825 times
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.