Ce puteti vizita in muntii Apuseni

Featured
Articole

Fara sa aiba faima Alpilor sau altitudinea spectaculoasa a muntilor Himalaya, muntii Carpati se fascineaza cu minunatia lor spectaculoasa. Numele muntilor provine din vechile triburi dacice numite "Carpes" sau "Carpi", care locuiau in zona Romaniei de astazi, intinzandu-se din partea de nord-est a Marii Negre pana in campurile Transilvaniei. Daca va hotarati sa faceti o excursie in apuseni pentru o perioda mai lunga puteti accesa acest link pentru cea mai buna cazare apuseni. V-am pregatit mai jos cateva dintre cele mai fascinante locuri ale apusenilor:

1.Parcul Național Buila-Vânturarita

Buila-Vanturita este cel mai mic parc national din Romania, care se intinde pe o suprafata de 4.186 ha si se afla in judetul Valcea. In ciuda dimensiunilor sale, zona este plina cu peste 250 km de partii montane, mai multe chei, gropi si peste 100 de pesteri, toate facand din aceasta o zona foarte dificila de explorat.

2.Parcul Calimani

Parcul Calimani are o suprafata de 24.566 ha si se intinde pe patru judete: Mures (45%), Suceava (35%), Harghita (15%) si Bistrita-Nasaud (5%). Este situat in Muntii Calimani si include cel mai mare crater vulcanic din Romania, care are o latime de aproximativ 10 km. Flora din zona este cu adevarat diversa, cu cateva specii de plante si flori pe cale de disparitie si rare, care se gasesc aici, precum si cateva specii de arbori si arbusti.

3.Masivul Ceahlau

Daca va aflati la 60 km vest de Targu Neamt, veti gasi unul dintre cei mai frumosi munti din Moldova, Muntele Ceahlau. In antichitate, dacii credeau ca zeitatea lor suprema, Zalmoxis, traia in varful masivului Ceahlau si ca a transformat-o pe fiica regelui Decebal in varful Dochi.

4.Cascada Rachitele

Cascada Rachitele este situata in versantul estic al masivului Vladeasa, pe Valea Seaca, afluent al paraului Rachitele. Se afla la o altitudine de 1000 m si are o inaltime de 30 m si 2 trepte. La baza treptei de sus exista o marmita adanca cu diametrul de 10 m, care asigura o dispersie a apei, care seamana cu un voal. De aici provine numele de Valul Miresei. Daca doriti sa explorati mai multe zile aceasta zona puteti accesa pensiuni rachitele pentru cea mai buna cazare rachitele.

5.Defileul Jiului

Parcul National Defileul Jiului este o arie protejata de 11.127 ha situata intre Muntii Retezat-Godeanu si Muntii Parang, alaturi de raul Jiu. Zona naturala este o padure plina care reprezinta un habitat natural atat pentru plante cat si pentru animale. 

Last modified onVineri, 08 Februarie 2019 14:39
(0 votes)
Read 3609 times