4 locuri de vizitat atunci cand mergeti in Busteni.

Featured
Articole

Busteni este un mic oras montan din nordul judetului Prahova, in centrul Romaniei. Este situat in Valea Prahovei, in partea de jos a Muntilor Bucegi, care au o altitudine maxima de 2505 m.Numele sau inseamna literalmente arbori de lemn. De asemenea aici puteti vedea si Poiana Tapului, satul ce apartine de Busteni din punct de vedere administrativ al orasului, in cazul in care doriti sa stati pentru o perioada mai lunga in Busteni puteti accesa acest link pentru oferta cazare busteni

1.Crucea Caraiman

Este situat pe muntele Caraiman, in apropiere de platoul Bucegi. Se poate ajunge usor cu telecabina Busteni - Babele si este la 30 de minute pe jos. Exista o priveliste minunata a vaii Prahovei Busteni si a muntelui Baiului deasupra vaii. Privind spre stanga puteti admira zidul bine cunoscut al zonei de alpinism Valea Alba. In dreapta veti gasi cateva rute de acces platou, complexul sportiv Piatra Arsa si zona de schi din Sinaia pe care  trebuie neaaparat sa o vizitati.

2.Castelul Cantacuzino

Dupa confiscarea castelului, comunistii au scos tot mobilierul, astfel castelul este in prezent gol. Puteti sa va da-ti dai seama de splendoarea sa trecuta, uitandu-va la tavane, pereti, usi si vitralii. Cu toate acestea, sala de baluri este inca maiestuoasa iar atunci cand ghidul dvs. deschide usa spre balcon, aceasta vedere este uluitoare. Exista un restaurant in pivnita castelului si o expozitie de arta la ultimul etaj.

3.Manastirea Caraiman

Indiferent daca sunteti religios sau nu, cred ca privelistea pe care o veti vedeti merita efortul de a urca pe scara ingusta prin padure (sau de-a lungul drumului asfaltat) la biserica Caraiman.

Datorita donatiilor mari de la stat si de la alti donatori privati, locul pare a fi o statiune turistica, dar oricum, natura din jurul acesteia merita admirata pe deplin. Ganditi-va doar la cursul  de apa si la padurea din jurul bisericii care va vor sa zambiti. Manastirea poate fi vizitata zilnic intre orele 7:00 si 20:30, iar in cazul in care doriti doriti o cazare in apropierea acesteia puteti accesa pensiuni busteni.

4.Sfinxul din Bucegi

Sfinxul Bucegi are aceeasi inaltime cu cel din Egipt (8m) si are asemanari cu statuia lui Zeus gasita in Italia si acum situata in Vatican. Sfinxul din Bucegi, cu o altitudine de 2216 m, situat la 10 minute de cabana Babele, a fost aparent fotografiat pentru prima data in 1900. Stanca cu aspectul unui barbat se uita la cercul de precesie a echinoctiilor. Megalitul se bucura de cea mai clara forma pe 21 noiembrie, cand soarele apune. Oamenii spun ca acest loc este centrul energetic utilizat anterior de straini sau ca este  intruchiparea unei divinitati indo-europene.

Last modified onVineri, 08 Februarie 2019 14:12
(1 Vote)
Read 5367 times